GÅRDEN

Köp klimatsmart kött direkt från bonden

Gerstaberg säteri ligger i Järna. Här bedriver vi ekologiskt jordbruk med Krav certifierad djur-hållning. Vår målsättning är att erbjuda bra och klimatsmart kött som är producerat på ett hållbart sätt. Vi har nått vårt mål att bli fossilfria under 2021 och har nu bara förnyelsebart bränsle i vår maskinpark i form av HVO. Eftersom vi månar om djurens välbefinnande är det självklart att de går ute april-oktober och betar i naturliga hagmarker längst med Järnafjärden. Under vintermånaderna går de i lösdrift med viss tillgång till att kunna gå ut. När det är dags för slakt samarbetar vi med ett lokalt slakteri för att minimera transporten för djuret.

Vi har tagit del av startstöd inom landsbygdsprogrammet 2014-2020. För att starta upp vår verksamhet med närproducerad och KRAV- märkt köttproduktion. Syftet är att få en mer klimatsmart produktion från uppfödning till försäljning. Samt att skapa ett öppnare landskap i tärtortsnära områden.Stödet från landsbygdsprogrammet 2014-2020 finansieras delvis av pengar från Europeiska jordbruksfonden för landsbyggdsutveckling.

Under 2020-2021 byggde Gerstaberg Säteri ett nytt köttdjurstall på gården. Detta för att säkerställa en bra livsmiljö för våra djur samt för att långsiktigt kunna säkerställa vårt företags utveckling. För denna byggnation beviljades vi stöd via Länsstyrelsen från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få information om nästa leverans.

10 + 9 =

Adress

Gerstaberg Gård

15391 Järna

Kontakta oss

073 778 61 30

info@gerstaberg.com

Företagsuppgifter

Gerstaberg Säteri AB

(559036-7859)

Swish nummer: 123 636 04 08

Följ oss